Arkistoitu

Avaruus näyttää tietä: Geokätkentä ja Google Earth -seikkailu

Jippolan sanomat

4.10.1957 laukaistiin ensimmäinen satelliitti, Sputnik 1, avaruuteen. Lokakuun 10. päivä 1967 taas allekirjoitettiin kansainvälinen YK:n sopimus avaruuden rauhanomaisesta käytöstä. Näiden tärkeiden päivämäärien kunniaksi joka vuosi vietetään maailman avaruusviikkoa 4.-10.10. Katso Jipon vinkit opetukseen!

Lue koko juttu | Kommentoi

Näköaisti koetuksella

Jippolan sanomat

9.10. vietetään WHO:n maailman näkökyvyn päivää. Sen kunniaksi Jippo haastaa sinut testaamaan näköaistisi rajoja.

Lue koko juttu | Kommentoi

Hullunkurista risteyttämistä

Jippolan sanomat

Alchemy ~ Genetics on Android-laitteisiin sopiva maksuton sovellus, jonka avulla huumorin ja hassuttelun kautta voi oppia geeneistä ja risteyttämisestä. Sovellusta suositellaan 5+ ikäryhmälle.

Lue koko juttu | Kommentoi

Matikka I-padilla: Little Digits

Jippolan sanomat

Little Digits on hauska ja yksinkertainen sovellus, jonka avulla lapset voivat opetella numeroita ja laskemista omien sormiensa avulla. Sovellus sopii 3-6-vuotiaille.

Lue koko juttu | Kommentoi

Perheiden tiedepäivä tarjoaa tutkimisen elämyksiä

Jippolan sanomat

Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen järjestämässä perheiden tiedepäivässä 6.9.2014 saadaan elämyksiä kiehtovista matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian ilmiöistä ja koetaan tekemisen ja oppimisen riemua. Lue lisää päivän ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan!

Lue koko juttu | Kommentoi

Syvänmeren salat

Jippolan sanomat

Yli puolet maailman meristä on yli 3 kilometriä syviä. 200 metrin syvyydessä auringon valo alkaa hävitä, ja 1000 metrin syvyyteen ei enää yllä juuri lainkaan valoa. Merien syvyyksissä on siis aina pimeää, ja lämpötila on aina 4 celsiusasteen hujakoilla. Happea on hyvin vähän, ja veden muodostama paine on valtava, jopa 1000-kertainen pintavesiin verrattuna. Valon puutteen takia kasveja ei merien syvyyksistä löydy: syvänmeren eliöt ovat eläimiä ja bakteereja.

Lue koko juttu | Kommentoi [3]

Ihmepuutarha tuo vehreyden kaupunkiin

Jippolan sanomat

Havaintoja kasveista ja luonnosta voi tehdä tänä kesänä keskellä Helsingin keskustaa. Ihmepuutarhassa kukoistavat suomalaisessa puutarhassa pärjäävät kasvit vuoden aikojen mukaan jaotelluissa osioissa. Havainnoikaa, milllaisia ovat aurinkoisten paikkojen kasvit tai tutustukaa, mitä syötävää suomalainen kotipuutarha voisi tuottaa!

Lue koko juttu | Kommentoi

Puututkimuksilla Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailun voittoon

Jippolan sanomat

Perinteikkään Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun esi- ja alkuopetuksen sarjassa pääpalkinnon sai Taipalsaarelainen päiväkoti Metsäpolku. Monipuolinen puututkimus -projekti oli monipuolinen ja ulottui pintaa syvemmälle. Tutkimuksen myötä esikoululaiset ovat oppineet tunnistamaan puita, tutkimaan puun eri ominaisuuksia, ymmärtämään puun kasvua sekä käyttämään puun osia taiteessa.

Lue koko juttu | Kommentoi

Olethan varannut jo paikan kesän huikeille tiedeleireille?

Jippolan sanomat

Kesä on tiedettä täynnä! Jokaiseen makuun löytyy varmasti hauskaa ja älynystyröitä kutittelevaa tekemistä. Lähde mukaan tutkimaan ja keksimään kemiaa, liity kesäisiin tutkimusmatkailijoihin, hyppää mielettömän matikan pyörteisiin tai vietä kesä tähtiin tuijotellen. Katso, mihin on vielä paikkoja jäljellä!

Lue koko juttu | Kommentoi

Keksi metsässä -kilpailu lapsille

Jippolan sanomat

Mitä lapset keksivät metsässä ollessaan tai luontoa tarkkailemalla? Mitä puusta voisi tehdä, mutta ei vielä ole tehty? Tai millainen olisi unelmien leikkipaikka tai liikuntaväline, jossa toimintaidea tulee luonnosta tai raaka-aineena on puu? Keksi metsässä -kilpailussa lapset saavat olla pellepelottomia!

Lue koko juttu | Kommentoi [1]